Topul 5 muzee din Seul pe care trebuie sa le vizitezi

Seul este asezat in centrul peninsulei Coreea. Orasul fost intemeiat in anul 18 i.Hr. si adaposteste peste 100 de muzee. Fiecare dintre acestea are o unicitate incontestabila si isi merita locul pe listele de obiective must-see ale turistilor. Cu toate acestea, exista cateva a caror vizita nu poate fi omisa atunci cand ai ocazia sa faci acest lucru. Daca muzeele nu reprezinta in mod particular o atractie pentru tine, acestea pot deveni datorita modalitatii inedite prin care iti poti imbogati cunostintele despre trecut, viitor, arta, istorie, razboaie, roboti, mancare sau multe alte domenii.

  1. Unul dintre muzeele pe care trebuie sa le vizitezi e si cel mai mare din Asia. Este Muzeul National al Coreei si nu poate fi vizitat intr-o singura zi din cauza marimii sale impresionante si a celor 12 000 de relicve pe care le adaposteste. Printre operele artistice de valoare exceptionala pe care le poti vedea in muzeu se numara comoara nationala „Tamaierul din bronz aurit din Baekje”, coroana din aur si jad descoperita in mormantul Hwangnamtaechong sau Pagoda Gyeongcheonsa cu 10 etaje din templul cu acelasi nume, care a fost desemnata bun national.
  2. Teddy Bear Museum N Seoul Tower este un must-see in topul muzeelor coreene si un loc inedit care prezinta istoria tarii cu ajutorul unor ursuleti de plus. Schimbarile prin care a trecut orasul Seul din cele mai vechi timpuri si pana in prezent sunt ilustrate intr-o maniera nostima si usor de inteles pentru turisti. Tot cu ajutorul jucariilor din plus, turistii pot vedea scene care infatiseaza aspecte contemporane ale stilului de viata al locuitorilor din Seul. Ceea ce a castigat popularitatea acestui obiectiv turistic este locatia sa – Observatorul N Seoul Tower, care ofera o vedere panoramica sublima asupra orasului.
  3. Muzeul de Mobila al Coreei se numara printre putinele obiective turistice unde ai nevoie de rezervare pentru a putea vedea cele peste 2 000 de exponate. Muzeul istoric infatiseaza arhitectura coreeana si gazduieste piese de mobilier alaturi de 10 case traditionale coreene – hanok. Colectiile sunt clasificate in functie de locul de care apartin in mod normal intr-o casa (bucatarie, dormitor sau camera de oaspeti), dar si in functie de materialul din care sunt confectionate piesele (hartie, pin ori bambus). Daca vrei sa vezi modul in care traiau familiile coreene de nobili, trebuie sa treci pe lista ta de obiective turistice acest muzeu din Seul.
  4. Cele mai multe dintre muzeele lumii sunt istorice, iar recomandarea noastra este sa il vizitezi pe acela cu una dintre cele mai complexe expozitii din lume: Muzeul Razboiului din Seul. Un loc important in cadrul acestuia este ocupat de colecia de arme care dateaza din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, dar si de cea reprezentativa pentru Razboiul din Vietnam. Acest muzeu este unul pe care trebuie sa il vizitezi chiar daca istoria militara nu este cea mai mare pasiune a ta. Colectiile sale de exponate reusesc sa creeze o conexiune intre trecut si prezent, din paleolitic pana in epoca moderna.
  5. Muzeul de Arta Leeum , Samsung gazduieste exponate care apartin atat artei traditionale coreene, cat si celei contemporane. Printre operele primei expozitii se numara lucrari artistice precum picturi, sculpturi din ceramica sau opere caligrafice. Cea de-a doua sectiune a muzeului include lucrari ale unor artisti contemporani coreeni, dar si straini.