5 cele mai importante atractii turistice din Seoul

Coreea este plina de lucruri fascinante si numeroase atractii turistice, iar capitala tarii nu duce nici ea lipsa de locuri de vizitat.  Fiind un oras care imbina perfect modernul cu o istorie veche de mii de ani, Seoul iti ofera posibilitatea sa vizitezi palate regale, dar si sa te aventurezi in centre de cumparaturi unul mai mare ca celalta. Iata, deci, care sunt principalele 5 atractii turistice din capitala Coreei de Sud.

  1. Gyeongbokgung Palace

gyeongbokgung-palace-3

Gyeongbokgung Palace este cel mai faimos palat din Coreea, avand o istorie de peste 600 de ani. A fost construit de Regele Taejo, fondatorul Dinastiei Joseon, si folosit ca resedinta principala a familie regale in perioada 1392-1910. Palatul are peste 495 mii de metri patrati, 330 de cladiri si un total de 7.700 de camere. Desi a fost distrus de cateva ori, palatul a fost reconstruit, iar in prezent poate fi vizitat de toti cei care doresc sa cunoasca o parte importanta din istoria Coreei.

  1. Myeongdong

Myeongdong-Streets

Cel mai faimos district de cumparaturi din Coreea, Myeongdong, este locul de unde sa iti faci stocul de suveniruri si unde poti sa iti achizitionezi orice. Incepand de la haine de la branduri internationale, pana la magazine locale cu produse unicate si cosmetice autohtone, vei gasi cam tot ce iti doreste inima. Dupa o tura de shopping poti sa te opresti la unul dintre numeroasele restaurante cu specific, unde vei putea sa gusti atat mancarea coreeana, cat si preparate japoneze sau cu influente vestice.

  1. N Seoul Tower

N-seoul-tower

Turnul N Seoul a devenit un simbol al orasului inca de la deschidere in anul 1980. Este un loc excelent de unde sa vezi o panorama superba asupra orasului, mai ales in timpul serii, atunci cand beculetele se aprind pe strazi si orasul se lumineaza. Aici, poti lua masa intr-unul dintre restaurante plasate la diferite nivele, sa vizitezi muzeul de la baza sau sa iti cumperi suveniruri. De asemenea, turnul este rotativ, completand un ciclu intreg in o ora si 40 de minute.

  1. Dongdaemun

zaha-hadid-seoul-dongdaemun-design-park-designboom-02

Seoulul are numeroase zone de cumparaturi, iar daca mai sus am spus de districtul de cumparturi cu magazine la strada, Dongdaemun este cel mai mare district de cumparaturi cu amanuntul si en-gros. Aici se gasesc peste 26 de centre de cumparaturi, peste 30 de mii de magazine specializate si peste 50 de mii de producatori. Daca vrei sa simti din plin experienta cumparaturilor, iti recomandam sa iti rezervi macar cateva zile.

  1. Namsan

namsam

Una dintre cele mai bune privelisti asupra orasului Seoul o poti vedea de pe muntele Namsan, aflat la 265 m deasupra marii. Aici, poti vizita pavilionul Palgakjeong, Turnul Seoul, un acvariu, biblioteca Namsan si o gradina botanica. Pentru a ajunge in varf, se poate merge pe jos sau cu telecabina.

FĂRĂ COMENTARII

Lasă un comentariu